Over ons

Boutique Wineries met terroir op zijn best

Onze tweede uitgesproken karaktertrek: onze aandacht wordt nog altijd toegespitst op de kleine wijnhuizen, ook wel  ‘boutique wineries’ genoemd. De grote huizen laten we aan ons voorbijgaan. Wij zoeken het kleiner, fijner, persoonlijker en authentieker. Om die reden geven we ook graag de voorkeur aan minder bekende autochtone druivensoorten – ‘de terroir’ op zijn best. In samenspraak met de topwijnmakers van de wereldwijde wijnhuizen, ontwikkelen we overigens ook onze eigen wijnen. Dat is logisch. De wijnboeren en wij delen dezelfde passie voor wijn en kwaliteit. Onze contacten zijn  vriendschappelijk en op wederzijds vertrouwen gebaseerd. Het is voor beide partijen een waar plezier om samen wijnen te perfectioneren. Het zal u, in deze context, dan ook niet te verbazen dat we voor al onze referenties als exclusieve verdeler in de Benelux optreden.

Geen tussenpersonen maar rechtstreeks contact

In de eerste plaats werken wij altijd rechtstreeks met de wijnboer, en dus nooit via tussenpersonen. We bezoeken het land, de wijngaarden, de wijnboeren, en bestuderen de cépages.  We spreken met de wijnboeren en wijnmakers, en luisteren naar hen,  zij luisteren naar ons. We proeven en bespreken ons glas. We tafelen bij plaatselijke koks die ons hun meningen geven, en opnieuw vormen smaken, aroma’s en het huwelijk tussen wijn en spijs het gespreksonderwerp. Het mooiste is: vanuit de vriendschap die uit deze contacten ontstaat, worden er ontdekkingen geboren, en ook nieuwe, verfijnde wijnen die het resultaat van onze dialogen zijn.

U bent belangrijk

Er is nog een derde punt. Onze passie is met de jaren groter en diepgravender geworden. Niet alleen onze passie voor wijn, maar ook die voor onze consument – of die nu restaurateur, winkelier, of een enkele persoon is die zijn gasten graag een lekker glas wijn wil aanbieden. We vinden het ontzettend belangrijk dat de klant bij ons op allerhande diensten kan rekenen. We geven advies over wijnen, over haar smaak en aroma’s, druivensoorten, mélanges, millésimes, enzovoort. Met groot plezier vertellen we het verhaal achter de fles – we kennen dat verhaal erg goed, omdat we de wijnmakers in kwestie persoonlijk kennen, net als het wijnhuis, de wijngaard, enzovoort. 
We organiseren proeverijen en themadegustaties in al onze vestigingen, vrij of op uw vraag.  Ook voor ons is het een aangename uitdaging om mee te helpen zoeken naar de ideale foodpairing. Wat eet u? En welke wijn kunt u daar, voor een optimaal genot, best bij drinken. Hoe bouwt u het menu op? Hoe zullen we de wijnen opbouwen? Het is een zoektocht die binnen elke prijscategorie boeiende ontdekkingen oplevert.  Daarom is ad Bibendum bij Benelux’s beste restaurants geprivilegieerd, en gewaardeerde toeleverancier. Wijn is en blijft nog steeds een stijlvol en leuk cadeau. Ook hiervoor kan je bij ons terecht- gepersonaliseerde relatiegeschenken, luxe geschenkverpakkingen en exquis glaswerk.

Al onze wijnen hebben karakter, een ‘smoel’, kortom een eigen identiteit.  We voorzien ze daarom elk van hun eigen paspoort. 

Een selectie van gequoteerde wijnen met een score van 90+

Parker, Jancis Robinson, James Halliday, Clive Coates, Stephen Tanzer, Wine Spectator, Joelle Thompson, Michael Cooper, Bob Campbell, Tyson Stelzer, Frank Van der Auwera, Alain Bloeykens, ..

Bekijk de wijnen

De regio's

Navigeer door de verschillende landen

Meer info

Proefpakketten

Bekijk onze proefpakketten

Meer info