Over ons

Geschiedenis

 Wat ons in die beginjaren dreef, drijft ons vandaag nog steeds: liefde en passie voor het vak, voor de mensen, voor de wijn die wij nog steeds een echte godendrank vinden en waarvan we voor u de mooiste ontdekkingen willen doen. 

Tot een ruim decennium geleden betekende de Latijnse leuze ‘ad Bibendum’ voornamelijk ‘Laat ons drinken’. Vandaag weet elke wijnliefhebber dat ad Bibendum vooral verwijst naar het ultieme wijnimporthuis van de Benelux, gespecialiseerd in karakterwijnen afkomstig uit de nieuwe wijnlanden. Vandaag is er niemand die de kwaliteit van zorgvuldig geselecteerde wereldwijnen nog in twijfel trekt.

Dat zag er een vijftiental jaar geleden enigszins anders uit.
In 1997 werkte ik, Johan Monard, al dertien jaar in mijn vaders importhandel van Franse klassieke wijnen. Maar tijdens een reis naar Chili bezocht ik de ene wijnboer na de andere,  en ik raakte geheel gebiologeerd door wat ik daar proefde, rook, zag, voelde en besprak. Als ambitieuze, gepassioneerde, en  idealistische jongeman  - zoals ik me vandaag eigenlijk nog steeds voel -  bestelde ik meteen twee containers wijn.  Een ware ontdekking. Ik besefte dat ik een grote verantwoordelijkheid droeg. Maar ook drong het tot me door dat ik mijn roeping had gevonden. Ik betrok mijn broer, Björn, bij mijn dromen. Hij was meteen overtuigd van mijn verhalen, en geloofde net als ik in het verhaal van zorgvuldig geselecteerde wereldwijnen. Nog in datzelfde 1997, toen de Westerse wereld nog achterdochtig stond ten opzichte van elke wijn die niet uit een klassiek wijnland kwam, en toen de wijndrinker nog moest overtuigd worden van de kwaliteit van wereldwijnen, richtten Björn en ik ad Bibendum op. En of we gelijk hebben gehad! 

Een selectie van gequoteerde wijnen met een score van 90+

Parker, Jancis Robinson, James Halliday, Clive Coates, Stephen Tanzer, Wine Spectator, Joelle Thompson, Michael Cooper, Bob Campbell, Tyson Stelzer, Frank Van der Auwera, Alain Bloeykens, ..

Bekijk de wijnen

De regio's

Navigeer door de verschillende landen

Meer info

Proefpakketten

Bekijk onze proefpakketten

Meer info