Nieuws & Events

News

Simonne Wellekens - De Standaard - WINE PROFESSIONAL - Dutch speaking

Has her own wine rubric in the most quilitative dutch newspaper of Belgium. Simonne is also animator and wine teacher at the Flemish Guide (wine club for professionaks and amateurs). Writes also for wine magazin Ken-wijn magazine.

 

News

Simonne Wellekens selecteert..

(Bron: De Standaard januari 2015)

Wijnkenner Simonne Wellekens selecteert elke week onafhankelijk drie wijnen, uit supermarkt en wijnhandel.

Shaya Verdejo 2013 - € 14,95

Op de zanderige gronden in de wijngaard van Shaya groeien druivelaars in de vorm van struik, bush vines genoemd. De trossen hangen als een kuip in de bodem, het weelderige bladerdak beschermt hen tegen de hitte. Het wijngoed behoort toe aan familie Juan Gil, met exploitaties in diverse appellaties. De toegepaste techniek waarbij 20% in houten vaten van 500 liter gist en 80% in stalen tanks verblijft op de fijne gistresten, levert een tegelijk complexe en frisse wijn met een aroma van citrusfruit, minerale accenten, met hints van exotisch fruit en kruiden. De smaak met sappig perzikfruit is verfrissend, met een romige achtergrond. De uitgesproken nootachtige finish en het rijpe exotische fruit hangen mooi samen en blijven nazinderen. Lekker bij visbereidingen, maar vooral bij kazen en oosterse gerechten.

Een selectie van gequoteerde wijnen met een score van 90+

Parker, Jancis Robinson, James Halliday, Clive Coates, Stephen Tanzer, Wine Spectator, Joelle Thompson, Michael Cooper, Bob Campbell, Tyson Stelzer, Frank Van der Auwera, Alain Bloeykens, ..

Bekijk de wijnen

De regio's

Navigeer door de verschillende landen

Meer info

Proefpakketten

Bekijk onze proefpakketten

Meer info