Nieuws & Events

News

Uniek Tastingdinner Seresin @ Haute Cookure

Seresin Estate

Michael Seresin werd in Nieuw Zeeland geboren, maar werkt tegenwoordig als filmmaker in London. Wanneer ik hem vraag waarom hij het wondermooie domein in Marlborough voor het grootste deel van het jaar inruilt voor London, lacht hij dit een beetje weg. ‘Ik moet van het filmmaken geld verdienen om de winery te financieren’ is zijn antwoord. Michael is een overtuigd supporter van alles wat bio en organisch is. Het domein Seresin werd opgericht in 1992. Zowel de wijngaarden als de olijfbomen dragen een bio-certificaat. Michael’s prachtige privé-domein in Nieuw Zeeland aan de ‘Waterfall Bays’ wordt jaarlijks omgetoverd tot een soort restaurant. Een topchef van eender waar ter wereld kookt er gedurende een week de sterren van de hemel. Het domein is enkel bereikbaar per boot. De natuur hier is adembenemend, een waar paradijs! Sauvignon Blanc is de meest populaire wijn van het Seresin gamma, en inmiddels bij Ad Bibendum een ‘klassieker’. De Marlborough regio leent zich als géén ander voor deze variëteit. Verticale degustaties (meerdere jaargangen van dezelfde wijn) van deze Seresin Sauvignon Blanc bevestigen de continuïteit en kwaliteitsklim, evenals het goede bewaarpotentieel. Maar de enthousiaste wijnmaker Clive Dougall zou misnoegd zijn indien we de andere Seresin-wijnen vergeten. En terecht! De grote Chardonnay, in twee gedaantes: ‘Estate’ met goede concentratie en grote elegantie en de ‘Reserve Limited Release’ met grote complexiteit en vette doch frisse lange afdronk. Maar op Seresin is het niet enkel wit wat de klok slaat. De laatste jaren werd de focus uitgebreid naar de fijne Pinot Noir. De verschillende wijngaarden worden separaat geoogst en gevinifieerd, en dragen op het label de naam van de wijngaard mee. Seresin biedt een supergamma dat wij met fierheid voeren.

Momo

MOMO, wat betekent nakomelingen in Maori, is de tweede lijn van het bekende Seresin Estate in Marlborough, Nieuw-Zeeland. De wijnmakers kiezen voor duurzame en/of biologisch geteelde druiven van een klein aantal toegewijde kwekers, waarmee Seresin een nauwe band heeft. Ook hier is het principe dat de wijn voor het grootste deel in de wijngaard gemaakt wordt, en past men een hedendaagse vinificatie toe. Momo heeft zijn eigen identiteit; het vinifieren van wijnen waar het ras en de essentie van de druif voorop staat. Op en top verrassend, op en top ad Bibendum.

 

Waar?
Haute Cookure-Bar Vaccin
Herentalsebaan 26
2390 Oostmalle
+32 3 322 94 20
info@hautecookure.be

Wanneer?
Maandag 8 september 2014

Prijs?
90 euro all-in

Aanvang?
19.30u

Reservatie verplicht via Restaurant Haute Cookure (plaatsen beperkt)

Thema?
Tasting Seresin – Alles over Biodynamie/Organic in de wijnwereld in bijzijn van Dhr. Colin Ross (Estate Manager/Winemaker) en Leah Seresin.

Lees meer

News

Heerlijke Rosés in het juli-nummer van Culinaire Ambiance

Ontdek hier het artikel verschenen in het juli-nummer van de Culinaire Ambiance! Deze zijn nu in promotie. Wanneer u 5 flesjes koopt krijgt u 1 flesje gratis. U kan deze bestellen via onze webshop, per email (info@adbibendum.be), of per telefoon +32-11 26 27 00.

Lees meer

Een selectie van gequoteerde wijnen met een score van 90+

Parker, Jancis Robinson, James Halliday, Clive Coates, Stephen Tanzer, Wine Spectator, Joelle Thompson, Michael Cooper, Bob Campbell, Tyson Stelzer, Frank Van der Auwera, Alain Bloeykens, ..

Bekijk de wijnen

De regio's

Navigeer door de verschillende landen

Meer info

Proefpakketten

Bekijk onze proefpakketten

Meer info